Stress voorkomen of verminderen door ontspanning

Stress voorkomen of verminderen door ontspanning

Stress voorkomen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan en eigenlijk ook onnodig. Iedereen ervaart immers wel eens stress. En stress is ook een een manier om beter te presteren en een natuurlijke reactie van je lichaam. Maar zodra de “bedreiging” voorbij is, moet de reactie van je lichaam ook over zijn. Het wordt problematisch wanneer dat niet het geval is. Als je ook stress ervaart als je niet in een stressvolle situatie bent maar alleen maar denkt aan een deadline, dan is het tijd om aan de bel te trekken.

Stress voorkomen

Stress voorkomen is niet altijd mogelijk

Stress voorkomen is dus niet te doen in de huidige samenleving. Verminderen kan door situaties te vermijden maar ook dat is niet altijd de beste manier om met stress om te gaan. Het beste kun je op een gezonde manier omgaan met stress. En dat doe je door te zorgen voor voldoende ontspanning. Door ontspanning verdwijnt de stressreactie uit je lichaam. Bovendien stijgt je energielevel en maak je je hoofd leeg. Zoek dus een manier om te ontspannen die voor jou werkt. Voor de een werkt sporten, de ander leest liever een boek of gaat naar de sauna. Wat je doet maakt niet uit zolang jij er maar door kunt ontspannen en er energie uit haalt.

Slapeloze nachten

Teveel stress? Vraag advies bij een professional

Wanneer te teveel stress ervaart, duurt het ook langer voordat de stress uit je lichaam is. Een dagje sauna is dan bijvoorbeeld niet meer voldoende om te ontspannen. In dat geval is het goed om te kijken wat je kunt doen om stress te voorkomen of te verminderen. Misschien lukt dan niet alleen, dan kun je ook een professional inschakelen om je hierbij te helpen. Bijvoorbeeld door middel van een anti stress behandeling.

Reageren is niet mogelijk.