3 tips om vermoeidheidsklachten op te lossen

3 tips om vermoeidheidsklachten op te lossen

Iedereen heeft regelmatig last van vermoeidheid. Je voelt je slap, moe en misschien heb je ook regelmatig een verstopte neus. Vermoeidheid kan veroorzaakt worden door een vitamine- of ijzer-tekort, stress of onvoldoende slaap. Het is dus belangrijk om het teveel aan spanning weg te halen uit je leven en daarnaast ook goed voor jezelf te zorgen. De volgende 3 tips kunnen je vermoeidheidsklachten oplossen.

1. Geef je lichaam voldoende vitamines

Misschien voel je je voortdurend vermoeid omdat je bepaalde vitamines tekort hebt. De drie B-vitamines kunnen helpen in de strijd tegen vermoeidheid. Vitamine B1, B2 en B6 kunnen de stemming positief beïnvloeden. Deze vitamines vind je terug in een evenwichtige en gevarieerde voeding. Het is dan ook belangrijk om gezond te eten. Denk vooral aan volkorenproducten, mager vlees en veel verse groenten en fruit. Als je een heel actieve levensstijl hebt waarin er van alles op je afkomt, kun je eventueel extra vitamines innemen zoals multivitamine. Deze kunnen je helpen om meer energie te krijgen.

Lees dit artikel goed door als je wilt weten hoe je een ijzertekort kunt voorkomen.

2. Kijk eens naar je slaappatroon

Voldoende slapen is belangrijk, maar ook de kwaliteit van je slaap is essentieel. Om vermoeidheid tegen te gaan is het belangrijk om een gezond slaappatroon te ontwikkelen. Vind het juiste aantal uren slaap dat jij nodig hebt. Sommige mensen voelen zich na 6 uur slaap helemaal uitgerust en voor anderen is dat 9 uur. Kijk vervolgens naar je voeding. Eet geen suikerrijke snacks voor het slapengaan en vermijd alcohol en cafeïne. Verlucht je slaapkamer elke dag en breng een vaste structuur aan in je slaaproutine.

3. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Als je je voortdurend vermoeid voelt, is sporten wel het laatste waar je zin in hebt. Toch is er een relatie tussen lichaamsbeweging en vermoeidheid. Beweging gaat ervoor zorgen dat ons lichaam niet langer passief is. Sporten geeft je lichaam meer energie en tegelijkertijd wordt ook overgewicht tegengegaan.

Reageren is niet mogelijk.